Nyt Fra Regel- Og Handicapudvalget

Nyt fra Regel- og Handicapudvalget

Årsrevision sidste gang inden det nye WHS (World Handicap System)

Kære medlem

Som du sikkert har konstateret er der gennemført en årsrevision af vores handicap.

Dette er en kompliceret beregning, men hovedprincipperne er:

Der skal være minimum 8 runder for at kunne udregne et handicap revision (HR). Har en spiller ikke afleveret 8 tællende runder inden for det seneste år udvides perioden op til 2 år, for at kunne finde de seneste 8 tællende runder (dog må der maksimalt hentes 4 ”gamle” runder fra perioden 12-24 måneder).

Er det ikke muligt at finde 8 runder inden for de seneste 2 år kan systemet ikke udregne en HR med tilstrækkelig præcision og den kan derfor ikke gennemføres.

Kan en HR ikke gennemføres fjernes EGA Handicap betegnelsen og spilleren har i stedet et Klubhandicap og kan derfor ikke deltage i turneringer i klubben eller andre klubber, men i øvrigt spille alt den golf man lyster.

EGA Handicap kan generhverves ved at spille 3 EDS runder.

Spillerens tællende runder for året omregnes til det handicapinterval spilleren med størst statistisk sandsynlighed skulle ligge indenfor, for at have produceret sådanne stablefordpoint.

Hvis spillerens nuværende handicap ligger uden for dette interval, justeres handicappet imod intervallet.

Der er følgende grænser:

Handicapgruppe 6 det vil sige alle med HCP > 6 bliver ikke årsjusteret.

Der justeres ikke hvis det handicap man slutter året med er lavere end det handicap man startede året med.

Hvis du vil dykke længere ned i principperne så kan du læse videre på DGU hjemmeside.

Med ønsket om et godt nytår med masser af golf

Paul Schmidt Andersen

Formand for Regel- og Handicapudvalget