Orientering Til Medlemmerne Om WHS (World Handicap System)

Orientering til medlemmerne om WHS (World Handicap System)

Kære alle

DGU indfører som bekendt pr. 1/1/2021 det nye verdensdækkende handicapsystem, som vil medføre en del ændringer som jeg kort vil orientere jer om.

Hovedpunkterne er:

• Handicappet er hele tiden de 8 bedste runder af de sidste 20 runder, handicappet bliver derfor det vi gennemsnitligt har spillet til i de 8 bedste runder.
  • Der kan indleveres scorekort for runder imellem 9 huller og 18 huller det medfører, at man kan indlevere et scorekort på f.eks. 13 huller som er gældende.
  • Der er indlagt nogle begrænsninger for hvor meget et handicap kan stige på et år.
  • Der er indlagt en regulering for en ekstraordinær god runde.
  • Der sker dagligt en regulering for hvordan banen er spillet den dag – i lighed med CBA som kendes fra turneringer i dag. Erfaringer fra Norge viser, at den beregning kun vil påvirke ganske få runder (5%). Ens nye handicap er derfor første kendt efter klokken 24.00 hver nat.
  • Man kan derfor ikke efter en runde sige – Yes nu har jeg et slag mere på Skovbanen næste gang jeg spiller.

Hvordan orienteres I om disse ændringer?

DGU har planlagt flere tiltag:

DGU øger informationen på hjemmesiden og det just udsendte digitale GOLF3, der findes også en Podcast om emnet

Der kommer en visning i Golfbox engang i SEP som viser spilleren hvad handicappet ville være hvis man overgik netop den dag. Det bliver ikke en dynamisk visning, men den forventes at blive gentaget engang i OKT.

Der kommer et I-Paper som bliver tilgængeligt for alle i medlemmerne der fortæller hovedtrækkene i det nye system.

Der er et Online kursus for de spillere der vil dykke et niveau længere ned i hvordan det virker.

Der vil i efteråret blive afholdt to medlemsmøder i klubben hvor principperne gennemgå

Så der er gode muligheder for at lære det nye system at kende – hvis I ikke orker – Så klarer GolfBox sagen alligevel

Paul Schmidt Andersen